Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Menu


Contact


Volg ons

Nieuwbouwproject "Eden District" op de Lloydpier te Rotterdam

27 februari 2020

De bouw van Eden District op de Lloydpier, ontwikkeld door Blauwhoed, is van start. Na jarenlange ‘bouwstilte’ brengt Stebru met Top Bouwwerken het geluid van draaiende kranen en aanrijdende vrachtwagens weer terug in het Lloydkwartier. 

Deze plek vertelt een bijzonder verhaal. Met respect voor de geschiedenis en het succes van het huidige woon- en ondernemersklimaat ontwikkelt het kwartier zich tot een plek die spreekt van kracht en vrijheid.” Eden District ligt in het Lloydkwartier, ingeklemd tussen de Maas, Delfshaven en de Euromast. Het Lloydkwartier bestaat uit twee pieren, de Müllerpier en de Lloydpier. Op deze laatste pier verrijzen straks de 95 duurzame woningen van Eden District.

Verstedelijking en vergroening gaan hand in hand in dit prachtige woonproject op de historische Lloydpier. Slimmer omgaan met de beperkte ruimte die beschikbaar is binnen de stad is heel belangrijk omdat Rotterdam zeer gewild is als woonstad.”

Ligging en ontwerp   

Het project ligt op vijf minuten fietsen van de binnenstad van Rotterdam en is omgeven door het water van de Maas. Parkeren kan straks ondergronds en de watertaxi en tram bevinden zich om de hoek. De woningtypes variëren van appartementen met één of twee verdiepingen tot stadswoningen en penthouses. Het ontwerp is gemaakt door twee samenwerkende architectenbureaus. Arons & Gelauff ontwierp de woningen aan de Schiehaven en Loods Borneo. Architectuur Maken is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen aan de Maaszijde en Loods Bali. 

De binnentuin  

De gemeenschappelijke binnentuin vormt, als tegenhanger van de stoere kades, het groene hart van het bouwblok. Er komen bomen en een deel van de binnentuin wordt in co-creatie met de bewoners ingevuld. Landschapsarchitect HOSPER is bedenker van de 'groene pit' in het hart van de gebouwblokken. De gemeenschappelijke binnentuin grenst aan de privétuinen van de stadswoningen en tweelaagse appartementen en nodigt uit tot ontmoeting, spelen en gezamenlijke activiteiten. 

Over het Lloydkwartier  

Het Lloydkwartier is volop in beweging. Diverse woonprojecten zijn in voorbereiding. Naast Eden District ontwikkelt Blauwhoed ook woonproject STACK op de naastgelegen Müllerpier. Er wonen op dit moment circa 1700 mensen in het Lloydkwartier. De komende jaren worden er gefaseerd nieuwe woongebouwen toegevoegd aan het bestaande aanbod.